زغال چیست و مروری بر تاریخچه زغال
زغال چوب یا اَنگِشت، مادهای سبک، شکننده و سیاه رنگ از باقیمانده نیم سوختن چوب با دیگر اندامهای گیاهی و جانوری است که قسمت اعظم ترکیبات آنها تبدیل به کربن شده باشد. این کربن ناخالص از ۸۵ تا ۹۸ درصد کربن تشکیل شده است.
انواع زغال
چندین نوع زغال در بازار موجود است .
زغال لیمو و زغال فشرده جزء پُرطرفدارترین زغالها میباشد.
زغال فشرده
زغال فشرده، شکلی از زغال چوب میباشد که از قطعات خرد چوب ، کاه و غیره تهیه شده است. این زغال معمولاً کیفیتی پایینتر از زغال معمولی دارد، چون جزء زغالهای ارزان میباشد و نسبت به اکثر زغالها دوام بیشتری دارد. زغال فشرده برای کباب درست کردن در مَنقَلها بیشترین کاربرد را دارد.
زغال لیمو
زغال لیمو به زغالهایی گفته میشود که از چوب درختان مرکبات مانند: لیمو، پرتقال، لیمو شیرین، نارنج و سایر درختان خانواده مرکبات تهیه میشود. این نوع زغال با دوام است و یک دست و بسیار کُند و آرام میسوزد. کاربرد زغال لیمو بیشتر برای قلیان است.
ویژگیهای زغال خوب و مرغوب
یک زغال خوب و باکیفیت باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- · دارای دوام بالا باشد
- · جرقه نداشته باشد
- · دود نکند
- · خاموش نشود و بدون باد زدن روشن بماند
- · پر حرارت باشد
- · خاکستر فراوان تولید نکند
- · گاز و بو نداشته باشد
مروری بر تاریخچه زغال
قدمت استفاده از زغال چوب بر طبق برخی مستندات تاریخی به ۵۵۰۰ سال قبل بر میگردد. اولین دستاوردهای بشر در زمینه فرآیندهای متالوژی با کمک زغال چوب حاصل گردید.
که این دستاورد جهت فراهم نمودن گرمای لازم جهت کار برای ذوب مس، فلزات، برنز، نقره و تولید شیشه استفاده میگردید.
زغال محصول نهایی بسیاری از درختان قطع شده در مدیترانه بود. در یونان باستان ، چوب آنقدر باارزش بود که مردم هنگام وقوع جنگ، دربها و پنجرههای خود را کنده بودن و فرار میکردند.
در آن زمان برای تولید سنتی مس و آهن به چوب زیادی احتیاج بود، به طوریکه تخمین زده میشود که برای تولید ۶۰ پوند شمش مس بایستی ۴ هکتار از درختان جنگلی قطع شوند. علاوه بر این باید توجه داشت که مردم برای گرم کردن خانههایشان و پخت و پز از زغال چوب استفاده میکردند.
ذغال چوب به عنوان یک ماده سبک، فقط ۱۵% وزن چوب مصرفی با حجم معادل داراست، به همین دلیل چوب را در محل قطع درختان و یا در نزدیکی آن به زغال تبدیل کرده و سپس به محل مورد نیاز منتقل میکنند.
طبق شواهد تاریخی با اوج گرفتن جنگها در قرن ۱۳ میلادی تقاضا برای زغال چوب برای تهیه باروت افزایش چشمگیری پیدا کرد و به همین علت تعداد کورههای زغالسازی و همچنین تعداد شاغلین به این حرفه نیز افزایش گردید.
با پیشرفت صنایع فلزی و همچنین تقاضا برای اَلوار جهت ساخت کشتی و منازل افزایش یافت تا جاییکه در اواخر قرن ۱۷ میلادی دولتهای قاره اروپا با کمبود چوب در نتیجه با کمبود زغال مواجه شدند.
تولید زغال، شغل پردرآمد!
بازار فروش زغالهای کبابی همیشه در ایران داغ است، چون ما ایرانیها علاقه زیادی با پُخت کباب در دورهمیهایمان داریم.
اما در رابطه با بازار فروش زغالهای قلیان نیز با وضعیت این روزهای جامعه و تذکرها و هشدارهایی که در رابطه با مصرف بالای قلیان و رواج آن در بین جوانان ایرانی داده میشود،
نیازی به توضیح نیست که همهچیز خوب است و سرمایهگذاری هدفمندی میباشد که به دنبال تولید زغال خوب و مرغوب بروید. تولید زغال از دیر باز در کشور انجام میشود و هر کدام از تولیدکنندگان به نحوی کار پُخت زغال را انجام میدادند.
دیدگاهها 0