گیاه توتون چیست؟ و روش کشت گیاه توتون و تنباکوی کنتاکی

تنباکو

روش کشت گیاه توتون:

این گیاه بیشتر در اراضی اصلاح شده و زمین‌های دارای کود پتاس می روید.

مرحله اول:

کاشت انواع توتون، مورد مطالعه و دقت زیاد قرار گرفته است. زیرا بر حسب نژاد و شرایط کشت (نزدیکی، فشردگی، نوع کود و دوران برداشت محصول و غیره) از آن برگ‌های متفاوتی به دست می‌آید که از لحاظ نیکوتین و خصوصیات دیگر باهم اختلاف دارند.

به طور کلی کشت گیاه به وسیله دانه در اراضی اصلاح شده و کود دار مخصوصاً دارای پتاس صورت می گیرد. اگر در زمین زراعتی، فسفات، آهک و کلرور سدیم به مقدار زیاد وجود داشته باشد رشد آن به خوبی صورت نمی گیرد.

دانه ها را در پایان زمستان، در خاک بسیار حاصلخیز و شرایط گلخانه ای می‌کارند. حداقل درجه حرارت رشد گیاه باید ۳۸ درجه سانتی گراد باشد.

مرحله دوم:

بعضی از گونه ها باید در پناه سایه پرورش داده شوند و پس از این که جوانه‌ها رشد نمودند آنها را در زمین های آماده به فاصله ۲۵ تا ۳۰ سانتی متری در ردیف‌های ۹۰ سانتی متری می کارند. برداشت محصول در فاصله ماه های مرداد و شهریور انجام می گیرد. برای این کار، برگ ها را تدریجاً از قاعده ساقه و یک به یک با دست یا وسایل مکانیکی چیده و در این عمل دقت می‌نمایند که هنگام چیدن برگ، قسمتی از پوست ساقه با آن کنده نشود.

سپس برگ‌ها را از ناحیه دمبرگ به کمک سوزن‌های بلند، سوراخ کرده و نخ نازک ولی مقاومی را از آن عبور می دهند. با متصل کردن دو رأس آزاد نخ به دو نقطه ثابت در انبار، برگ ها را به وضع آویخته به نحوی که هریک با دیگری مختصر فاصله ای داشته باشد، قرار می دهند. تا با عبور هوا از بین برگ‌ها، خشک شدن آنها در گرمای معتدل انبار به ملایمت صورت گیرد.

مرحله سوم:

برگ توتون معمولاً ضمن خشک شدن تغییر رنگ می دهد. به طوری که ابتدا به رنگ زرد لیمویی در آمده و سپس تحت اثر عمل دیاستاز و وقوع اکسیداسیون که نتیجه اش تغییر شکل عناصر شیمیایی برگ می باشد، رنگ قهوه‌ای حاصل می‌کند. پس از انجام این مراحل برگ‌ها را برحسب اندازه و رنگ، بسته‌بندی می‌نمایند.

استفاده از برگ‌ها به همین حالت و یا پس از معطر ساختن آنها صورت می گیرد. برای ایجاد حالت اخیر معمولاً اعمالی از قبیل تخمیر، خیس کردن، بو دادن و غیره انجام می‌گیرد.

زمان برداشت گیاه توتون:

برداشت محصول یعنی چیدن برگ های گیاه معمولاً در فاصله ماه‌های مرداد و شهریور انجام می گیرد.

بازار گیاه توتون:

کشورهای اصلی عرضه کننده این گیاه شامل، مکزیک، اکوادور، گویان، ونزوئلا، بولیوی، آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی هستند.

تنباکوی کنتاکی:

تنباکو پلیت شده گیاهی یکساله است که دارای تارهای چسبنده بسیار کوتاهی است. از طریق بذر تکثیر می شود. ابتدا در آمریکا جنوبی کشت می شد ولی امروزه در سراسر جهان قابلیت کشت دارد. ارتفاع برگهای این گیاه به نیم متر و بیشتر نیز می رسد.

بذر تنباکو پلیت شده تفاوتی که با بذر تنباکو عادی دارد در این است که دور بذر رو یه قشایی فرا گرفته تا بزرگتر شود و بالطبع کاشت آن راحتتر باشه ، تنباکو که برخی ان را توتون می نامند نام گیاهی یکساله است که دارای تارهای چسبنده بسیار کوتاهی است. از تمامی اندام این گیاه بوی قوی ای به استشمام می رسد. دارای ریشه ای راست است که ارتفاع آن بسته به نوع شرایط اقیلمی به ۴۰ تا ۶۰ سانتی متر می رسد. برگ های تنباکو یا توتون بزرگ و فاقد دمبرگ هستند، برگها توتون قلب مانند و تخم مرغی شکل، نیزه ای خمیده و تا حدودی صاف می باشند. گلهای این گیاه به صورت نر و ماده هستند. گلهای این گیاه لوله ای مانند است. میوه توتون پوشینه ای ، بیضی است که در درون آن دانه یا بذر وجود دارد. معمولا برداشت این گیاه زمانی آغاز می شود که برگها به حدی از رشد رسیده اند و سبزی خود را از دست داده اند و به رنگ سبز مایل به زرد در آمده اند.

طریقه کاشت بذر تنباکوی کنتاکی:

توتون یا تنباکو از طریق بذر تکثیر می شود. برای این منظور پس از شخم زدن و اضافه کردن کود و مواد عالی آن را آماده کشت کنید. بذرهای این گیاه را از اوایل پاییز تا اواخر زمستان می توانید با توجه به شرایط اقلیمی منطقه در خزانه ای به فاصله ۲ تا ۵ سانتی متر از یکدیگر بکارید. توجه داشته باشید که خاک مورد کشت باید قبل از کشت مرطوب باشد. پس از کاشت بذر آن را آبیاری کنید و در صورت نیاز برای جوانه زنی روی آن را با نایلون بپوشانید تا رطوبت گیاه حفظ شود و بذر زودتر جوانه بزند، تا زمانی که بذر جوانه نزده باید به طور مداوم گیاه را آبیاری کنید. پس از مدتی بذر جوانه می زند و گیاه رشد خود را آغاز می کند. زمانی که نشاء به ارتفاع ۱۰ تا ۱۵ سانتی متری رسید در فصل بهار می توانید آن را به زمین اصلی منتقل کنید.

ارتفاع گیاه تنباکو:

ارتفاع این گیاه معمولا بین ۷۰ سانتی متر تا ۲ متر می باشد.

فاصله کاشت تنباکو:

فاصله کاشت بذر بین ۲ تا ۵ سانتی متر و فاصله نشاء این گیاه بین ۴۰ تا ۸۰ سانتی متر است.

عمق کاشت بذر تنباکو:

بذر را بر سطح مورد نظر بپاشید و در حدود ۲ تا ۵ سانتی متر خاک نرم و کود روی آن بریزید.

خاک مناسب رشد تنباکو:

خاک مورد کشت توتون باید شکنده و بارو باشد، خاک های سبک، شنی و لومی که از زهکشی مناسبی برخوردار هستند مناسب رشد این گیاه هستند.

دمای مناسب رشد تنباکو:

به دمای بین ۱۵ تا ۳۰ درجه نیاز دارد.

مقدار آبدهی تنباکو:

به آبیاری متوسطی نیاز دارد.

نور تنباکو:

نور خورشید را برای رشد می پسندد.

دیدگاه‌ها 0

*
*

Open chat
سلام
چطور می‌تونم کمکتون کنم؟